Pages

10 August 2008

Tag from Nisah

Uhuhu.. tag kedua yang diterima selepas Jas

Okaylah... kita layann... :)


First Time...

...naik kapal terbang...
...tak ingat... kecik-kecik lagi dah naik dah.. katebang 20sen kat shopping kompleks tu.. ekekeke... naik katebang betul-betul masa Form 4. Masa tu ikut program anak angkat kat Padawan, Sarawak... (Apa khabar orang kampung?.. dengar cerita kampung tu dah tuko nama..)


...pergi overseas...
...mmm... banyak kali.. tapi kali pertama tu tak baper sure la.. sebab masih kecik sangat.. pasport pun tumpang pasport bonda... pergi mana?? seberang tambak Johor.. (Singapore tu kira overseas la kan??)


...dok jauh dengan family...
Mmmm... secara tak official, kecik-kecik darjah satu dua dah dok jauh dah.. asal cuti sekolah, lepak KL (lepak KL tuhhh) ekekeke.. sebenarnya pakcik makcik dan sepupu sepapat ramai di KL nih.. duduk la seminggu dua.. Officially masa form one la.. masuk sekolah kat Kajang.. uhuhu....


...rasa diri gemoks...
akakakaa... sekarang la!!! ahahaha... dah kurang bersenam!!.. dah kurang mengemas!!.. dan kurang berjalan... badan tak fit langsung rasa.. (kawan-kawan!! kata nak pergi berenang?? biler nak start??.. uhuhuu...) Tapi diorang kata I still maintain.. ekekeke.. sebenarnya BMI masih normal.. Kalo nak ikut berat badan naik mendadak masa tunggu result SPM.. masuk UTM rasa gemok giler.. ahaha..dok umah tak de aktiviti.. belajar bawak kete, main computer.. tu jek..


...kerja...
Dengan gaji atau tanpa gaji?.. :p Kerja betul-betul sebagai Research Officer seminggu lepas habis peksa.. Lepak kat umah seminggu jek.. Panas bon*** dah!! akaka..Pergi UTM, jumpa Prof, esok start kerja.. lalalala... Alhamdulillah sampai sekarang rezki kerja tak pernah putus.. :)


...bercinta....
Bercinta secara rasmi, sebetulnya tak ingat biler... banyak syok sendiri-sendiri jek.. ahahah.. perasan sungguh!.. kecik-kecik lagi terasa sumer jejaka suker kat kita.. lalalalala...


...masuk panggung wayang...
sekolah rendah.. zaman kitorang kecik-kecik dulu, masih ada lagi tiket-tiket wayang percuma diorang bagi kat budak-budak sekolah... Ingat lagi masa tu cerita hantu cina yang melompat-lompat tuh.. uhuhu.. tak senonoh sungguh!! ada ka bagi budak sekolah tengok cerita hantu cam tuh.. masa tu panggung wayang kusi kayu yang gulap gulita tuh.. tak tengok sampai abis rasanyer... boring....


...rasa diri cantik...
akakaka... kelakar sungguh.. masa form Two kalo tak silap... selama ni orang asyik cakap kita gelap jek.. tapi masa form Two, memang terasa lawa sungguh la.. :p sebab lalu kat sekumpulan dak-dak lelaki, pastu terdengar diorang berkata-kata sesama sendiri "eh!! lawa jugak si fara ni.." AKAKAKAKA.. bangga sungguh rasa.. lagi la bila ada yang sambut "ko jangan kaco, fara tu *** dah target!" KUI KUI KUI... (sampai habis sekolah tak de pun orang ngorat???)


...melahiran zuriat...
Baby ticker Muhammad Aliff Ikhwan stop at 15th week 21 November 2007... :( terpaksa abort atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. mama tengah tunggu adik Aliff.. Luv u dear :*


...masuk ward...
Columbia Asia Puchong, 20 November 2007...



Okeh... nak pass kat...
  1. Jijah
  2. Jas
  3. Arin
  4. Miza

dan semua sekali!!... :)

3 comments:

siti said...

alamaks.....kena tag lagi la..

siti said...

homework dah siap..fara, kamu lahir dulu kat umah ke kat spital?

faraazri said...

Spital.. Hospital Kota Tinggi.. naper?.. nk bagi hadiah ker?.. ekekke...