Pages

27 December 2010

DIY - Pillowcase

Untuk pillowcase, saya pakai dua jenis fabrik, fabrik utama dari kain cotton bercorak dan kemasan tepi menggunakan kain cotton jalur2..

Both fabrik dapat dari IKEA, fabrik cotton yang sangat lembut dan colorful! Plan asal nak corak lain, tapi tak de stok, redha je la dengan apa yang ada - kalo dah bersemangat nak menjahit, memang tak boleh tunggu dah.. :p

Inilah hasil akhirnya.. dah siap disarung ke bantal! chantik tak?? ;)

Saper2 yang nak try buat sarung bantal sendiri boleh ler tengok cam ner saya jahit.. tapi ni cara saya lah.. mungkin ada cara yang lagi senang.. untuk ukuran, tengok je sample sarung bantal sedia ada.. untuk bantal baby comel je la.. itu pun ada banyak ukuran.. bantal yang saya punya, ukurannya 12" x 8"..cute!! :p



*Slideshow ni laju sangat, pause dan guna button next/previous je senang.. :)
Kalau ada yang tak jelas, silalah bertanya.. dialu2kan... :)

4 comments:

Anonymous said...

comeiinya.rajin kamu yek DIY jahit2 ni. anyway bila due tu. semoga dipermudahkan segalanya oleh yang Maha Kuasa. InsyaALLAH

faraazri said...

Alhamdulillah... diberi kekuatan untuk terus menjahit.. ekekeke... Amin.. tq ek.. :) due insyaALlah end of march

EmirAlisa said...

faraa, comeyynyer!
kite pun teringin nak buat sendiri kali ni. tapi masanya takdeee....nak cr kain comey2 kat sini pun susah benar. bila nk g ikea ni??

faraazri said...

kene p selalu!.. :p sebab kadang2 stok dia rotate.. kalo kain comey2 cepat je abis... kain tak baper nk comey selalu je ada.. kalo kite p lagi, n kain yg nak ada, nk kite belikan tak?... :)