Pages

10 February 2012

Pening Kepala

Kenapa saya masih tak tido lagi ni?.. Sebenarnya dah tdo, tapi tak boleh tdo, asyik terjaga, pk macam-macam...
Dua tiga hari ni rasa tak best betul la.. macam-macam pikir.. mostly pasal kerja,.. kerja baru ni memang best, tapi terpaksa mengorbankan banyak menda. ye la. dah 8 bulan menjaga anakanda, tetiba terpaksa kuar sebelum matahari terbit, balik matahari dah terbenam.. kesian budak tu.. bukan tu je.. weekend pun kene kerja.. tapi yang untungnya, boleh bawak anaknda..
Sabtu memang ada nursery, half day.. tapi setakat ni rasanyer banyak jugak sabtu yang full day.. makanya takkan la nak patah balik amik ukasyah dulu then masuk kerja balik kan?. nak OT boleh je.. RM3 sejam.. tapi kesian kat budaknyer ngan cikgunyer.. budaknya nak jugak dok ngan mak bapaknyer, cikgunyer pun nak jugak rehat hujung minggu tak yer?
Ikut ati macam nak resign je.. uhuhu.. sadis kan? Tahap macam tu dah.. nak duduk rumah, uruskan rumah tangga.. uhuuu.. giler stress bunyiknyer..
Kalau di kembangkan lagi stress tersebut, kebanyakannya disebabkan abis masa atas jalan.. benci! mana tak nyer, kalau hari sabtu, 15-20 minit je dah boleh sampai opis.. kalo hari biasa, plus hari sekolah, kuarla kul 6.50 pun, nak cecah opis kul 8.30 pun payah.. Nak kuar lebih awal dari tu macam payah plak.. nak uruskan si kecik tu lagi...
Balik rumah pun lebih kurang jugak.. kalo dari opis 6.30, memang sampai rumah dalam kul 8.. 8-9 tu la masanya si kecik tu nak bermanja, kalau mood ok tak per, tapi sebab dah beso ni, kalau amik lambat sket, dah pandai protes.. kesian anak mummy...
orang lain dah biasa mungkin tak per.. tapi kitorang ni dah bertahun pergi balik kerja tak pernah jem, tak de tol tetiba tuko env, mana tak stress.. kerja ok, sangat suka.. tapi menda-menda sampingan ni la penyebab utama kadang2 terlintas nak resign jek!!
Objektif berjaga malam ni, mencari khidmat maid! Nampaknya dapat la dua tiga pilihan. Esok first thing in the morning, contact diorang. Semoga dipermudahkan Allah la segala urusan. Yang ni pun dah tertangguh sekian lama.. since mak ada lagi.. dok berkira2.. seboleh2nya tak mo la ada orang luar di dalam rumah.. tapi keadaan sekarang tidak mengizinkan saya berdikari menguruskan semua hal sendiri. penat woo!!.. Nak mencari maid pun bukan senang.. masa nyer yang tak cukup.. hopefully berbaloi la saya berjaga malam ini.. dan semoga esok, kepala tidak pusing seperti dua tiga hari kebelakangan ini.. - tak cukup tdo, anakanda rajin bergusti malam2.. entah main apa kat skola pun tak tau, tdo mimpi2..
Baiklah.. saya nak tdo...

2 comments:

Rose said...

Semoga dipermudahkan segala urusan...memang keje kat KL jam nak-nak waktu hujan takpon hari Jumaat sure jam-nyer double triple tu la sebab paling utama kitorang naik moto jer sebab kalau tak naik moto memang tak de masa kat rumah....alih-alih nanti tgk anak dah besar....Semoga Allah permudahkan segala urusan Fara

faraazri said...

TQ rose.. uhuhuu.. kanda berangan nak naik moto ke kl nun.. tp nak moto bukan sebarang moto.. cita-cita beso.. :p ehehe.. bila pk balik dari bayar bank beli moto beso, baik bayar maid, balik pun rehat.. kan?..