Pages

04 September 2009

Kemas Rumah

Wahh.. tengok blog jijah.. kagumnyer!! dah siap kemas rumah untuk raya nih!.. show house show off

Ni yg jeles nih.. plan macam2 nak buat kat umah tu... tapi bile budget tak dak, tak boleh buat apa lah!.. boleh buat 3D jek!.. ahaha.. bagi puas ati.. puas ati ker?.. sakit ati ada lah! Macam biasa.. kalau tak pakai 3D dok sketch jek.. asal timbul idea je, segala kertas yang boleh dicapai abis sumer kene conteng.. envelope, bil... kalo ada paper (yang jarang2 dibeli), ruangan kecik sebelah2 berita tu pun jadik mangsa!..

Menjadik jugak jijah ngan project upholstery nyer..jeles! ni yang rasa nak share jugak!.. cerita basi la tapi... :p kusi dining table nyer cover pun kite buat sendiri tau! matching ngan cover sofa.. masa beli sofa tu bleh pilih custom cushion cover... maka mintak lah extra 2 meter... risau jugak tak cukup.. tapi memandangkan kainnyer semeter dah RM49, confirm2 kan je la cukup!.. :p alhamdulillah cukup untuk lapan kerusi.. maka matching la sofa dan set meja makan... tapi simple je.. just seat cover je.. tu pun tak de jahit2.. just tembak je ngan stapler besar tu.. pastu dah siap..



ni dah cukup setahun.. dok berkira-kira jugak nk tukar fesyen!.. (jeles betul la ngan umah jijah!.. uhuhuu.... )

sebenarnya baru settle ngan second set cushion cover mama... rumah mak kat pontian.. tu yang makin menjadik2 rasa jelesnyer.. huhh.. rumah sendiri nyer cover cushion tak berganti plak.. abg, nak budget lbey sket?? :p

5 comments:

jijah said...

cadang nyer nak wat camni la, tapi kan, kusi banquet tu kan kaler silver, sampaikan terpikir gak nak spray kaler brown, ahahahah

faraazri said...

ala.. yg kamu buat tu lagi lawa la!..

~ Arikari Rikazu ~ said...

Aduii...sure kat zilun tgh hebat dgn isu hias umah tuk raye kan?..sangt best klo leh dgr..huhu...nways...selamt menghias rumah anda... =)

faraazri said...

habsah, ni citer tahun lepas la.. :p ekeke.. sempena setahun pindah rumah.. so imbas kembali la saat-saat giler excited pindah umah... :)

~ Arikari Rikazu ~ said...

Tahu sume entry ni cite tahun lepas punya...tp sy agak2 time2 cenggine topik nak camtekkan umah sure tgh hot kat zilun...:P