Pages

05 April 2008

Computer dan Kereta punya cerita

Ada orang tu, sibuk la sangat mintak hadiah besday Stereng MOMO.. ahaha.. orang nak bagi lain, mintak hadiah lain plak...

pagi tadi jalan2 p plaza low yat.. dapat la external hard disk 80G satu ngan kabel USB ke parallel port untuk scanner.. kalo tak asyik nak kene pakai notebook azri jek.. sebab dia jek yang ada parallel port.. alhamdulillah dah ada kabel ni, anytime leh scan... :) syiokk...

sebelum tu p tengok jualan gudang barang-barang computer second hand kat USJ.. ok la.. banyak.. kitorang carik monitor 2nd hand jek.. dapat la jugak harga RM55 jek! puas ati.. ala.. nk wat server je kat umah.. :p

sebenarnya p low yat tu pun sebab nak carik hard disk untuk desktop azri tu.. ngan few other things yang kecik-kecik la.. untuk upgrade desktop tu.. ha lagi satu printer.. tapi tengok next week ada PC Fair, kensel la.. tunggu next week je la.. borong sakan!..

balik dari KL, p mana ek?... mmm.. p jusco equine.. azri tengok-tengok cangkul.. yang lama dah patah.. tp tak beli pun... pastu tingat nk pusing-pusing kedai aksesori kete.. tengok-tengok stereng... dekat2 jusco tu jugak.. kedai first tak banyak aksesori.. kedai bersepah plak tu.. tak dak mood nk 'shopping'.. :|

pastu tingat kedai kitorang betulkan ekon iswara dulu.. p kedai tu, tengok berderet-deret stereng.. uhuu.. menarik sungguh... tanya punya tanya, dapat la offer murah.. syiokk!!..

tanya mamat tu bila leh pasang, dia suh datang kul 7 nanti sebab dia dok busy buat beberapa kete.. so balik la dulu.. kul 6.30 datang balik, saja datang awal, orang tu dah teringat-ingat stereg MOMO dia.. :p dan... inilah hasilnyer..


Puas ati!! :)


Si Tabu labu yang kepoh!

more picture: picasaweb

3 comments:

cik meeko said...

dapt momo tu .. jangn bawa laju2 lak,,

akak,..
external hard disk tu bape ek>,,
tgh servey ni,, :)

faraazri said...

ala.. luper le.. kanda yang dok bayar.. :p ala.. miza p la PC Fair.. murahhh :)

faraazri said...

PIKOM PC Fair 2008 (I) Dates and Venues